E-shop
Lahve komplet

Medicinální maltonová vína

Již od roku 1897 pro vás dle původní receptury vyrábíme speciální medicinální sladová vína, která zlepšují zažívání, podporují správnou krvetvorbu a zvyšují imunitu. Vína vyrábíme v České republice, v původních sklepních prostorech na pražském Smíchově, kde zrají v klasických dubových sudech.

Oddělovač
Lahev

MALTOFERROCHIN

MEDICINÁLNÍ VÍNO NA ŽELEZO S VÝTAŽKEM z tropické rostliny CHINOVNÍKU LÉKAŘSKÉHO

Medicinální sladové víno Maltoferrochin obsahuje extrakt z kůry tropického stromu Chinovníku lékařského a jeho obsah je obohacený o ionty železa. Železo přispívá k tvorbě červených krvinek, k lepší funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání.

koupit v e-shopu
Kytka
Cinchona officinalis
Lahev

CONDURANGO

MEDICINÁLNÍ VÍNO NA ŽALUDEK S VÝTAŽKEM
Z JIHOAMERICKÉ LIÁNY MARSDENIA CONDURANGA

Tradiční sladové víno Condurango podporuje správné trávení, pomáhá proti žaludečním bolestem a nadýmání a zvyšuje chuť k jídlu. Jeho tajemství tkví v extraktu z kůry popínavé tropické liány Marsdenia Condurango. Ta roste v horských džunglích a mlžných pralesích v nadmořské výšce kolem 3000 metrů na svazích And v Peru, Ekvádoru a Kolumbii. Už od pradávných dob se používá na žaludeční a zažívací obtíže, snižuje nevolnost, zvyšuje chuť k jídlu, zvyšuje vylučování žluči a snižuje nadýmání

koupit v e-shopu
Kytka
MARSDENIA CONDURANGA
Lahev

VILCACORA

MEDICINÁLNÍ VÍNO NA IMUNITU S VÝTAŽKEM z amazonské liány Uncaria tomentosa

Vilcacora je medicinální maltonové víno vyvážené chuti s obsahem extraktu z kůry amazonské liány Uncaria tomentosa. Vilcacora má velmi silné imunostimulační účinky a je vhodná pro posílení organismu. Doporučujeme užívat jako prevenci k posílení imunity a při únavovém syndromu. Vilcacora se vyrábí podle původní receptury a zraje několik měsíců v dubových sudech. Doporučujeme ho pít při teplotě 16-20°C.

koupit v e-shopu
Kytka
Uncaria tomentosa

Nejčastější otázky

Nejlépe při pokojové teplotě, po otevření mezi 10-20°C, tak vydrží i několik týdnů.

Neotevřené lahve můžete skladovat až 2 roky.

Když budou vína po otevření a použití opět uzavřena a skladována při pokojové teplotě, nejlépe mezi 10-20°C, tak vydrží i několik týdnů.

Víno Condurango má pozitivní vliv na trávicí trakt, hlavně na žaludek.

Víno Maltoferrochin má pozitivní vliv na nedostatek železa v organismu.

Víno Vilcacora má pozitivní vliv na imunitu a prospívá celému organismu.

Na shop.herbadent.cz, v lékárenské síti v ČR a SR a ve vybraných prodejnách se zdravou výživou.

Medicinální vína Dr. Svatek se vyrábí stále na původním místě, v Praze na Smíchově.

ANO, ve vínech je obsažen sorban draselný.

Medicinální vína obsahují alkohol, proto je jejich podávání dětem a mladistvým zakázané.

Obsah alkoholu u jednotlivých vín je min. 12%, maximálně 15%.

Pro Condurango byla využita tropická liána Marsdenia Condurango z Jižní Ameriky.

Pro železité víno jsme využili sílu a schopnosti Chinovníku lékařského.

Pozitivní účinky na posílení organismu dodává vínu dřevnatá liána Uncaria tomentosa (Vilcacora).

U vína Maltoferrochin je nejlepší čas asi dvě hodiny po probuzení, nejlépe však na prázdný žaludek. Během dne schopnost těla přijmout železo značně klesá.

Condurango i Vilcacoru můžete využívat před i po jídle jako aperitiv nebo digestiv.

U vín Condurango a Vilcacora dávkujte  1 - 4 x denně 50 ml, víno Maltoferrochin pak 1-2 x denně 50 ml.

Tato vína působí pozitivně na lidský organismus.

Jsou vyrobena ze sladu, který je bohatý na vitaminy skupiny B, a ne z vinné révy.

Tropické rostliny, které jsou využity, nakupujeme od certifikovaných dodavatelů.

Ano, dubové sudy, v nichž vína zrají se musí sířit, proto je někdy přidáván Sorban draselný.

Energetická hodnota vín je cca 65 kcal na 100 ml.

Železité víno - bílkoviny  0,3g, sacharidy 15,7g, tuky 0,1g ve 100 ml, Žaludeční víno - bílkoviny  0,3g, sacharidy 10,5g, tuky 0,1g ve 100 ml.

Medicinální vína Dr.Svatek byla testována jako bezlepková.

Ne, vína nejsou vhodná pro diabetiky.

Alkohol a chinin je v tomto stavu kontraindikován, o možnosti užití musí rozhodnout ošetřující lékař.

Není, je pouze známkou usazení bylinného extraktu.

S drobnými úpravami danými moderní technologii výroby ano.

Ano, medicinální vína je možné používat dlouhodobě.

Optimální teplota podávání je mezi 16-20°C.

ANO, výroba a sklepy, ve kterých vína zrají, jsou v Praze 5 na Smíchově, a to již od roku 1897.

Oddělovač
PRAHA, RAKOUSKO-UHERSKO, 1897

V tom roce se začíná psát naše historie. Vladimír Svatek s Dr. Javůrkem začnou v Praze na Smíchově s výrobou medicinálních vín. Bratr zakladatele, Dr. PhMr. Vavřinec Svatek rozšiřuje začátkem 20. století účinky a indikace vín díky využití exotických léčivých bylin a o pět let později se výroba stěhuje do nových prostor, které firma, dnes pod názvem HERBADENT využívá dodnes.

V šedesátých letech zde vyvinul Dr. Karmazín extrakt ze 7 léčivých bylin a tento Masážní roztok na dásně HERBADENT se začal prodávat v lékárnách jako léčivý přípravek na zánět dásní a na afty a dal následně firmě i nové jméno.

Osvědčená tradiční receptura a pečlivý výrobní postup s důrazem na péči a trpělivost se úspěšně využívá dodnes jak pro medicinální sladová vína, zrající ve sklepích smíchovského domu, tak pro patentovaný přírodní extrakt ze 7 bylin, zrající ve skleněných baňkách ve staré varně a zcela naplňují základní slogan: VYROBENO Z BYLIN.

Radio Proglas

Vyrobeno
z bylin